Beneficiile micorizei

Transportul Elementelor Nutritive
Fungii vezicular-arbuscular ușurează accesul la microelemente (cupru, zinc, magneziu, cobalt și mangan) prin absorbția lor, majoritatea fiind ioni puțin mobili; în mod secundar asimilează aceste elemente și le depozitează, ceea ce duce la o scădere a toxicității lor pentru plantă.

Fixarea Azotului
Carența de azot are efecte asupra ritmului de creștere al plantelor, respectiv asupra clorofilei din frunze. Procesul de fixare a azotului cu ajutorul simbiozei micoriziene se face pe baza exudaților atractanți pe care ciuperca îi eliberează în sol.

Rezistență la Secetă
Plantele micorize posedă o mai mare rezistență în condiții de stres hidric. Explicația acestui fenomen este extinderea mare pe care o are miceliul ciupercii în sol iar absorbția apei se face similar cu absorbția elementelor nutritive.

Ecosistem Sănătos
Fungii micorizieni asigură transportul și transferul carbonului primit de la plantele gazdă către alte microorganisme implicate în procesele biologice (procese de nutriție, procese descompunere), prin acest fenomen asigurându-se o stabilitate în compoziția microflorei din sol.

Ușor de folosit
Cu ajutorul specialiștilor Micoriza.ro veți determina cea mai simplă metodă de a ajuta plantele cultivate de dumneavoastră cu micorize.

Preț Excelent
Vă rugăm să ne contactați pentru a determina tipul de micoriză de care aveți nevoie.